Windy welcome

Vi kom hjem til et lite uvær i går. Stormen Gorm var i oppstartsfasen den gang vi kom flyvende inn over Danmark. Vi hadde en lettere "bumpy ride" på vei ned og det var nesten fristende å gi en chartertur applaus til pilotene når vi landet. Det er godt jeg fortsatt har noen graviditetskilo ekstra, for da vi gikk av flyet, var jeg tett på å bli tatt av vinden..

Når det i dag tidlig ble lyst, kunne man se at stormen har vært på besøk i den lille skogen vår. Et par trær har veltet og jeg skal ut og klippe granbar til å dekorere med fra det ene treet som så fint har lagt seg på plenen vår, bare været roer seg litt. Jeg vil ikke risikere at Fredrik eller jeg får en flyvende gren i hodet.

Daniel er i dag tilbake på jobb og i ettermiddag kommer Filippa og hundene hjem fra sin miniferie hos farmor og farfar.

 

#Familieliv #Mammablogg #Danmark 

Fra 9 til 0

Med to supre treninger inne på arenaen og en fantastisk oppvarming, hadde vi alle gledet oss til at Blue Hors Loxana skulle danse seg gjennom dagens Grand Prix program. Dessverre hender det at arrangørene gjør endringer på arenaene fra hestene har vært inne og trene til konkurransene starter. I dette tilfellet hadde de endret på storskjermene og viste hestene og deres ritt, som man ser det på tv. Det er mange hester som reagerer sterkt på dette og Loxana er blandt dem.

Dagens ritt startet med flere 8 tall og det hele lovet godt, inntil parade foran dommer C, etterfulgt av rygging. Der oppdaget Loxana storskjermene og resten av rittet ble preget av hennes frykt for de store tv-skjermer. Til tross for frykten, viste hun innimellom at Daniel og hun har fått et enda bedre samarbeide. Piruettene satt "lige i skabet" og Passage og piaffe gav mange 8- tall og en dommer hadde hentet frem et fint 9-tall som belønning for det gode arbeidet. Etter endt ritt roste speakeren både hest og rytter og la stor vekt på hvor synd det var at hesten ble skremt, da det var tydelig å se hvilken kvalitet som ellers var på ekvipasjen.

Frykt er ikke noe man kan gå hjem og trene på, som man kan med en dårlig pirouette eller en dårlig piaff/passage tur, men vi håper at Loxana vil bli mer fortrolig med de store skjermene, jo fler hun ser av dem.

 

#Stockholminternationalhorseshow2015 #Stockholm #Sverige #Worldcup #Reemacraworldcup #Konkurranse #Hesteblogg #Hest

Status Stockholm

Alle tre danske hester gjennom vet.sjekk og i god form til morgentreningen inne på den store arenaen i dag.

Vi ankom Stockholm i går formiddag og etter at vi hadde sjekket inn på hotellet og Loxana hadde fått sin runde med lett mosjon hadde vi et par timer for oss selv. For to uker siden åpnet et kjempe stort shoppingsenter knapt 100 meter fra Friends Arena, så ettermiddagen i går ble brukt til en lett gjennomgang av de mange butikker. Jeg var ganske sliten i bena, fordi Fredrik og jeg hadde løpt hele arenaen rundt flere ganger for og finne et sted hvor man kunne gå med barnevogn. Sikkerhetsreglene for barnevogner er strenge, men de har glemt og lage mulige løsninger på de problemer som oppstår når man blir nektet adgang. Som resultat av barnevogns"forbudet" skal vi i dag ut og finne en bæresele. Vår egen Baby Bjørn ligger selvfølgelig igjen hjemme i Danmark - så typisk! 

Babybjörn, Bæresele, Original Spirit, Black Diamond
#Stockholm #Worldcup #Reemacraworldcup #Stevne #Konkurranse #Dressur #Hest #Hesteblogg #Mammablogg

And his name is...

Å gi lillemann et navn har tatt lang tid. Vi var ikke bekymret den gang terminen nærmet seg og vi ikke hadde funnet et navn. Filippa fikk tross alt sitt navn et par dager etter at hun var født og det var ingen større diskusjon omrking navnet. Men det skulle vise seg at å bestemme seg for et guttenavn var en litt værre prosess og vi spøkte (og overveide) flere ganger å kalle lillebror for Fillip - bare for lettvinthets skyld. Tre uker etter fødselen skulle vi ha pass til den lille nye, både på grunn av weekendens Stockholm tur, men også til jul når vi skal til Norge. For å få et pass skulle babyen ha et navn (trodde vi - har du ikke en navnetattest hetter barnet bare "Dreng Unavngivet"). Derfor ble diskusjonen omkring navnet tatt opp med ny intensitet og vi var innom flere fine guttenavn, før vi til slutt landet på Fredrik. Et navn som kan uttales både på Norsk, Dansk og Engelsk og matcher resten av familiens navn. At begge barna nå heter noe på F er litt morsomt og absolutt ikke noe vi planla på forhånd. Nå skal vi bare venne oss av med og kalle han Lillebror og begynne og bruke Fredrik i stede :) 

#Baby #Navn #Guttebaby #Lillebror #Storesøster #Mammablogg

Destination: Stockholm

New week, new show - This time Stockholm!

Hesten kjørte av sted til Sveriges hovedstad i går, og i dag er det vår tur til å vende nesene mot Stockholm og Friends Arena.
Lørdag skal Daniel og Loxana ri World Cup og forhåpentlig Kürfinale på søndag.

Filippa er på ferie hos farmor og farfar, mens Daniel, Fredrik og jeg er i Stockholm. 

 #Stevne #Dressur #Hest #Konkurranse #Hesteblogg #Danmark #Sverige

Black Friday prep.

Dagen i dag har gått med til de siste forberedelser til Black Friday i webshoppen. Med store deler av dagen merket ammetid, tar ting litt lengre tid enn normalt.

Når det i tillegg skal pakkes, ryddes og vaskes før vi skal til stevne i helgen, har det ikke vært en stille stund her i dag. Den fine snøen som hadde lagt seg i helgen, regnet desverre bort i går,  men jeg rakk heldigvis og gå en tur og kjenne knitringen under støvlene før bakken igjen ble grønn og gjørmete.#Sport #Shopping #Blackfriday #Barn #Barnevogn #Stokke #Norskdesign #StokkeTrailz #Baby #Guttebaby #Mammablogg

Winterwonderland!

Endelig skjedde det! Snøen kom! Etter at vinteren i fjor kom og gikk uten et spor av snø, har jeg krysset både fingre og tær for at vi skulle oppleve litt hvitt denne vinteren og i går kom den. Snøen ♥

Hele familien var ute og luftet seg. Filippa og hundene testet lekeapparatene kledd i vinterdrakt.
Det er ikke mye sammenlignet med Norge og vi vet ikke hvor lenge det varer, men dette er mitt winterwonderland!


#Snø #Vinter #Winterwonderland #Danmark #Hunder #Barn #Boxer #Franskbulldog

3år og lilla!

 

Beskjeden har lenge vært klar "Det skal være LILLA!". Familiens lille prinsesse har talt.

I morgen blir hun 3 år og det skal selvfølgelig feires. Mormor og bestefar har vært på besøk fra Norge og hele den danske delen av familien var invitert til lilla fest i helgen.
Det ble bakt lilla muffins, lilla seigmenn, lilla "kaj kager" og selvfølgelig en lilla sjokoladekake. All pynt var også bestilt og kjøpt inn i den riktige farge og pom pomene hadde bursdagsbarnet selv hjulpet til med og lage. 


 

#Bursdag #Familie #Barn #Lilla #Jentebursdag #Fest #3år

Planning a surprise..

Hvordan planlegger man en overraskelse for en som til en hver tid er i alle husets rom og nekter og sitte stille på sofaen bare litt?..


De siste tre dagene har Filippa vært hjemme fra barnehagen med feber og hoste. Noe av det morsomme med gaver er når mottakeren ikke aner hva hun eller han får, men med en mini som har vært hjemme og nesten ikke sovet hverken tidlig eller sent har det vært strengt talt umulig.. I dag har det endelig lykkes å få henne til og sovne før oss andre og da må det settes gang i tingene. Til bursdagen skal hun nemlig få en ny seng og en seng er jo ikke akkurat noe man kan bygge og deretter gjemme så hun ikke finner den. Derfor har jeg i kveld satt de første skruer og planlagt resten av byggingen mens bursdagsbarnet i morgen blir distrahert av besteforeldrene.


Det er mange små deler og skruer som skal skrus for at en prinsesseseng skal henge sammen..

 

#Bursdag #Jenterom #Barnerom #Barneromsinspo

Blue Hors Dressurfestival, Lørdag

Gårsdagen var fylt med suksess

I første avdeling av Youngster Cup, leverte Zepter et supert program, til 74,4% og første plass. Hele resultatet for klassen kan ses Her

I Bundgaard Byg synes Bentley det var litt spennende med stevne på hjemmebane og det kom en del feil. Det totale resultat ble  68,4%, en 6.plass og kvalifisering til dagens kür. Vi krysser fingre for at han i dag har blitt vandt til omgivelsene. 

Dagens siste klasse var Grand Prix. Her var det Loxanas tur. Hun har ikke vært til start etter EM, og viste i går at treningen de har gjort siden da så absolutt har gitt resultater. I en avslappet form, red de et program i verdenklasse og ble belønnet med 75,0%. Til "after ride" og livemusikk på fars arm

 

Alle resultater kan ses Her

#Stevne #Konkurranse #Hest #Dressur #Danmark #BlueHors #Hesteblogg #Mammablogg

 

Blue Hors Dressurfestival

I helgen arrangerer Blue Hors deres årlige november stevne.
Stevnet byr på klasser fra MB til Grand Prix, ryttere fra både inn- og utland, samt god mat og et standområde med koselig julefølelse.


De første hester flytter inn i stallene i løpet av i dag og første ekvipasje rir inn på banen i morgen kl. 12.00.
Lørdag kveld er det live musikk og mulighet for hotdogs, øl og hyggelig snakk, akkurat passe "party faktor" når man som idrettsutøver skal yte neste dag.


Daniel har flere hester til start på hjemmebane. Zepter skal i weekenden gå Youngster cup for 7- og 8-år gamle hester. Blue Hors Bentley skal gå Bundgaard Byg cup. Han har fått laget en ny kür, med frisk, underholdende musikk som vi gleder oss til og se om dommerne liker like godt som oss ;)
Blue Hors Loxana har hatt stevnepause siden EM i sommer og skal i weekenden ut i Grand Prix og Grand Prix Kür.

Startlister og live resultater finner du Her

Daniel og Loxana 

 

#Sport #Idrett #dressur #Hest #Stevne #konkurranse #Danmark #BlueHors #OL2016 #RiodeJaniero

Will there be jealousy?

Når man har et barn fra før, er det alltid spennende å få nummer to. Vil det eldste barnet ta godt i mot det nye familiemedlemmet, eller vil det være sjalusi fra dag en?
Vi har gjort så godt vi har kunnet med Filippa og snakket masse om den nye babyen, hvorfor mors mage var så stor og tykk og hvordan tingene kom til og bli når babyen kom ut av magen. Vi snakket også mye om alle de tingene Filippa skulle få lov til og hjelpe med. Hun startet tidlig og si at hun ville bære rundt på babyen og at han skulle få lov til og hoppe på trampolinen hennes. 
Da vi kom hjem med lillebror torsdag 22/10 kl.11 og Filippa fikk hilse på den lille for første gang, var det ikke annet enn kjærlighet fra storesøster. Hun hylte av glede når vi kom inn av døren og ville sitte med han på fanget med det samme. Da jeg etter en liten stund sa at han skulle ha mat, styrtet hun ut på kjøkkenet og hentet en pakke grøt og en melkekartong.
Nå, nesten to uker senere, er det fortsatt like stas å være storesøster. Filippa er veldig opptatt av hvor lillebror til enhver tid befinner seg og han overøses med kyss og kjærlige stryk på hodet. Når vi henter i barnehagen, hjelper hun stolt med å bære han ut i bilen. I helgen hadde vi han ute i vognen for første gang og det var KUN hun som skulle trille. Daniel og jeg fikk lov til og stå på siden og se på hvordan hun trillet barnevognen og lillebror rundt i hagen.

 
Som foreldre, kan vi bare håpe at det fortsetter på denne måten og gjøre vårt beste for å unngå unødvendige søskenkonflikter. De skal nok komme helt naturlig med årene :)
 

#Familie #Storesøster #Lillebror #Baby #Nyfødt #Høst #Barnehage #Danmark

Gjør hagen vinterklar

September, Oktober, November. Høst og snart vinter.

Her i Danmark har høsten for alvor kommet den siste uken. Løvet har skiftet farge i rekordfart og bladene ligger etterhvert tett på bakken.
Jeg har satt sammen en liten liste med tips til hvordan du kan gjøre hagen klar til vinter og forberede den på en flott oppblomstring til våren.Vi har etter lillebrors ankomst hatt hjelp fra Daniels foreldre til og gjøre de siste forberedelsene før vinteren. Hagemøbler og grill har blitt ryddet bort og gressklipperen montert fra og lagt i vinterhi. Vi er så heldige og ha et lite skur hvor hagemøbler og co kan overvintre sammen med hestedekner og hageredskaper.

 

Har du forberedt hus og hage til vinteren?
Her er et par tips til høstaktiviteter som hagen din vil ha glede av i løpet av vinteren og når den våkner til liv igjen neste år:

♥ Rydd inn hagemøbler og grill
Har du ikke et sted du kan rydde det inn, dekk det til og still under tak og i le fra vinterens snø, vind og harde værforhold.

♥ Plant høstblomster i krukker
Min favoritt er Lyng, både inne og ute.

♥ Skjær ut og dekorer med gresskar
Nå når halloween er over er det mange butikker som selger de til redusert pris. 

♥ Klipp plenenen for siste gang
En god lengde er ca 5cm.  Hvis gresset er for kort kan det få frostskader, og er det for langt kan det utvikles sopp og råteskader. Når løvet har begynt og falle, er det god næring og beskyttelse for plenen med litt pulverisert løv, så avmonter gressoppsamleren og klipp i vei. Husk å samle opp alle løvhauger hvis du velger og rake det samme, da en fuktig bunke løv vil råtne og skade plenen.

♥ Plant blomsterløk til neste vår - feks. tulipaner og krokus

♥ Hvis du har roser i hagen, dekk de med jord eller løv og fjern visne blader og døde grener  

♥ Beskjær frukttrær og bærbusker
Hvis man klipper de eldste grenene på bærbusker som rips, solbær og stikkelsbær, kommer det nye grener neste år med flere bær.
   


#Høst #Hus #Hage #Vinter