Naturlig gjødsel til blomster og planter!

Som rytter og hestemenneske visste du kanskje allerede at du har GRATIS tilgang til den beste gjødselen til hagen din?

Hvis ikke, får du nå et tips om hvordan du gratis kan tilføre blomster og planter ekstra næring, bare ved og ta med en bærepose i stallen.

Ideen fikk jeg i vår, da vi skulle fylle en kasse med jord til krydderurter. Jeg har tidligere forsøkt, uten særlig hell, å dyrke mine egne krydderier, og denne gangen ville jeg så inderlig at det skulle lykkes. Jeg hadde aldri prøvd å bruke hestebæsj som gjødsel før, og etter å ha lest på nettet at det er så kraftig at man risikerer å ta livet av plantene, hvis man ikke tørker/vanner den ut for og gjøre den mindre kraftig først, var dette enda et prøveprosjekt, som måtte briste eller bære.


Lille persille har  ikke nok plass i kassen sin ..

 

Nå, mange måneder senere, kan jeg med stolthet si at mitt hestepære-prosjekt har lykkes, i aller høyeste grad! Jeg har hatt byens største persille og en oregano som har vokst seg vill i alle retninger! Vi har hatt overproduksjon av friske krydderier i sommer, for et luksusproblem! Nå er spørsmålet bare hvordan jeg best bevarer planten til neste år, samt hvordan jeg kan få noe ut av mine hjemmedyrkede krydderier i løpet av vinteren. Tips mottas med takk :)
 

Hvis du ikke har hest, men kjenner en som har, kanskje du kan spørre om å få lov til og komme på "bæsjplukking"?

#Hus #Hage #Kjøkkenhage #Hest #Gjødsel #Næringtilhagen #Hestepærer #Hestebæsj

Jentedag!

I går hadde Filippa og jeg jentedag for første gang siden Fredrik kom til verden, for nesten et år siden.

I løpet av sommeren har frøken F vokst ut av samtlige par sko, og en del av tøyet sitt. Derfor har vi vært kjempe heldige med at det har vært sommertemperaturer her den siste uken, hvor vi så har sluppet unna med clogs, sandaler og andre lette sko, som på magisk vis hopper av føttene med en gang de kommer inn av døren i barnehagen.  Sommeren skal da nytes mens den fortsatt er her, bare tær, shorts og korte ærmer, så lenge vi bare kan ...

Gårsdagens shopping ga ikke bare sko og tøy til mini, mor her fikk også litt lekkert med hjem - det vil si nytt til huset! For av en eller annen grunn gir det en sånn fantastisk glede å kjøpe nye ting til sitt eget hus, at det der med nytt tøy godt kan vente litt til.  

#Strikeapose